The Formulation of Production Strategy and Competitive Priorities of Production - Konda, Iva (Naše gospodarstvo/Our economy, 2012)
Oblikovanje proizvodne strategije vključuje diskusijo o proizvodni strategiji, dejavnikih vpliva oz. področjih odločanja v proizvodni funkciji in o njihovi povezavi s konkurenčnimi prednostnimi nalogami. Proizvodna strategija mora biti usklajena in uravnotežena s strategijo organizacije kot celote in drugimi posebnimi strategijami, zlasti trženjsko. V strateški načrt podjetja se vključuje kot njegova integralna sestavina in tudi kot izhodišče za oblikovanje poslovne strategije. Vsako podjetje se mora zavedati pomena proizvodne strategije za doseganje konkurenčnih prednosti. V članku je prikazana proizvodna stra- tegija v izbranem podjetju.