Innovativeness of Banks and Insurance Companies in Developing Markets: Guidelines for Success - Nekrep, Mojca (Naše gospodarstvo/Our economy, 2013)
V članku so obravnavane inovacijske aktivnosti v bankah in zavarovalnicah v Slo- veniji, ki predstavljajo razvijajoči se finančni trg. Poudarjen je pomen učinkovite- ga izvajanja procesa razvoja novih finančnih storitev in treh ključnih dejavnikov (trženjska sinergija, organizacijska kultura in značilnosti trga), ki vplivajo na uspešnost bančnih in zavarovalniških storitev. Značilnosti trga so najpomembnejši dejavnik uspeha. Globalne finančne organizacije so zaradi liberalizacije finančnih trgov v Evropski uniji začele iskati nove priložnosti na manj razvitih finančnih trgih. Zara- di povečane konkurence se je v domačih in konservativnih finančnih institucijah pojavila potreba po inoviranju.