Theoretical Frame of Trust and Relationship Commitment in Supply Chains - Mlaker Kač, Sonja (Naše gospodarstvo/Our economy, 2013)
V članku se ukvarjamo s teoretičnim pregledom različnih smeri, ki proučujejo pojma zaupanje in pripadnost odnosu, s posebnim poudarkom na pomembnosti zaupa- nja in pripadnosti odnosu za kakovostno delovanje oskrbovalnih verig. Predstavimo različne poglede in teorije, ki obravnavajo omenjene pojme, in poseben poudarek namenimo njihovemu pomenu v medorganizacijskih odnosih, še posebej v oskrbo- valnih verigah. Za zaključek poskušamo postaviti model za nadaljnje proučevanje odnosov v oskrbovalnih verigah v Sloveniji.