The Effect of the Combination of Different Methods of Stock Analysis on Portfolio Performance - Trančar , Vesna (Naše gospodarstvo/Our economy, 2015)
V literaturi, v kateri so bile proučevane analize delnic, se pogosto srečujemo z istimi vprašanji: Katero od naštetih analiz delnic izbrati, kateri kazalniki posamezne analize delnic dajejo najboljše informacije o tem, ali določeno delnico vključiti v portfelj ali ne? Koliko kazalnikov in katero kombinacijo med njimi izbrati, da bodo napovedi prihodnjega gibanja cen delnic čim bolj natančne? Ali lahko investitorji z analizami delnic oblikujejo takšen portfelj, da bo izpolnil njihova naložbena pričakovanja? Glavni namen članka je, da z metodologijo, ki smo jo predstavili v teoretičnem delu, preverimo, ali uporaba kombinacije kazalnikov različnih analiz delnic pozitivno vpliva na donosnost portfelja ali ne.