Effect of Rurality and Human Capital Resources in the Entrepreneurial Opportunity Identification Process - Kedmenec, Irena; Šebjan, Urban; Tominc, Polona (Naše gospodarstvo/Our economy, 2015)
V prispevku, v katerem je predstavljena študija na primeru Slovenije, smo želeli odgovoriti na vprašanje, zakaj posamezniki iz ruralnih okolij v svojem okolju manj pogosto razpoznavajo poslovne priložnosti. Naši podatki kažejo, da ima povečanje virov človeškega kapitala, sestavljenega iz izobrazbe, znanja, izkušenj in sposobnosti za podjetništvo, pomemben in pozitiven vpliv na identificiranje poslovnih priložnosti. Za oblikovalce ukrepov ekonomske politike so naši rezultati pomembni, saj nakazujejo, da so politike, usmerjene v podjetniško izobraževanje (predvsem tisto, ki vključuje pridobivanje izkušenj in veščin v realnem podjetniškem okolju), koristne, in to predvsem na ruralnih območjih.