The Analysis of Barriers in Succession Processes of Family Business with the Use of Grey Incidence Analysis (Polish Perspective) - Mierzwiak, Rafał; Kijewska, Joanna (Naše gospodarstvo/Our economy, 2016)
V prispevku predstavljamo izide raziskave o zaznavanju in ocenjevanju ovir, s katerimi se srečujejo nasledniki v družinskih podjetjih v prvem procesu nasledstva.V empirični analizi smo uporabili sivo sistemsko teorijo, ki smo jo ocenili kot enakovredno za analizo majhnih vzorcev in kvalitativno raziskavo. Pri pregledu literature in v empirični raziskavi smo se osredotočili na: a) identifikacijo ovir pri razvoju družinskih podjetij ter b) opredeljevanje perspektive nove generacije lastnikov v družinskih podjetjih, ki vstopajo v proces nasledstva, z empirično analizo ocenjene ravni tveganja v povezavi z družino in