Economic Effects of Renewable Energy Technologies - Maradin, Dario; Cerović, Ljerka; Mjeda, Trina (Naše gospodarstvo/Our economy, 2017)
Rezultat hitro razvijajočega se gospodarstva je pogostejša uporaba tehnologij obnovljive energije. Po drugi strani pa proizvodnja in uporaba obnovljive energije spodbujata razvoj novih tehnologij, kar ustvarja mnoge nove priložnosti za posameznike, zainteresirane za podjetništvo, in posledično za gospodarstvo nasploh. Tehnologije obnovljive energije imajo multiplikativni učinek na spodbujanje ekonomije in razvoja ne samo energetskega sektorja, temveč tudi vseh podpornih aktivnosti takšne industrije. Namen te raziskave je analizirati pozitivne in negativne ekonomske učinke investiranja v različne obnovljive tehnologije ter z modelom ekonomije energije potrditi koristi takšnih tehnologij pri krepitvi gospodarstva.