An Empirical Study Regarding Radical Innovation, Research and Development Management, and Leadership - Isada, Fumihiko; Isada, Yuriko (Naše gospodarstvo/Our economy, 2017)
Cilj raziskave je empirično primerjati upravljanje, ki je najprimernejše za radikalne inovacije, potrebne za postopne inovacije. Kar zadeva metodologijo, smo z anketiranjem vodij raziskav in razvoja v japonski industriji ugotavljali povezavo med rezultati raziskav in razvoja ter stili upravljanja s posebnim poudarkom na razlikah med radikalnimi in postopnimi inovacijami. Raziskava je potrdila povezanost dejavnikov upravljanja in vodenja, upoštevajoč razlike, ki izhajajo iz predmeta analize in okoljskih dejavnikov.