CSR EMAT Is an Opportunity for Responsible Decision-Making - Rodek Berkes , Nora (Naše gospodarstvo/Our economy, 2022)
Družbena odgovornost podjetij je pričakovano ravnanje v zahodnih državah, vendar še vedno nima jasne opredelitve na Madžarskem. Zaradi vse večjega ugleda družbeno odgovornega pristopa podjetij se pričakujeta tudi družbeno odgovorno razmišljanje in delovanje podjetij, ki delujejo na Madžarskem. Vodstva podjetij v številnih primerih izvajajo dejavnosti družbene odgovornosti podjetij, vendar se tega niti ne zavedajo. Zato je bil cilj te raziskave razvoj smernic in ocenjevalnih kriterijev, ki lahko pomagajo menedžerjem pri odgovornem odločanju in uporabi družbeno odgovornega pristopa podjetij na strateški ravni. Po drugi strani pa to menedžersko orodje omogoča merjenje odličnosti družbene odgovornosti podjetij in primerjavo njihove uspešnosti, kar ponuja priložnosti za nadaljnje raziskave. Študija predstavlja razvoj orodja za upravljanje in ocenjevanje odličnosti družbene odgovornosti podjetij in rezultate, dosežene z meritvami.