Dimensions of Decision-Making Process Quality and Company Performance: A Study of Top Managers in Slovenia - Grušovnik, Damjan; Kavkler, Alenka (Naše gospodarstvo/Our economy, 2017)
Prispevek obravnava odnos med dimenzijami kakovosti procesa odločanja in uspešnostjo podjetja za vodilne manedžerje v Sloveniji. Ugotovili smo, da podjetja, katerih vodilni manedžerji izkazujejo nadpovprečno veliko dimenzijo odprtega obzorja pri kakovosti procesa odločanja, imajo v povprečju višji delež prihodkov ustvarjenih na tujih trgih, kot pa podjetja, v katerih manedžerji izkazujejo podpovprečno odprto obzorje. Za menedžerje, ki delujejo v podjetjih, ki so prisotna na tujih trgih, smo lahko potrdili, da obstaja pri njih nizka/šibka povezava med dimenzijo vloženega truda pri kakovosti procesa odločanja in številom zaposlenih v podjetju.