Professional Languages Alone Do Not Suffice for Successful and Socially Responsible Internal Communication between Different Cultures - Kukovec, Darja; Mulej, Matjaž; Šarotar Žižek, Simona (Naše gospodarstvo/Our economy, 2018)
Na uspeh notranje komunikacije v medkulturnem okolju pomembno vplivajo organizacijska kultura, poslovno okolje, družbena odgovornost in veščine vodij. Za uspeh le-te in adaptacije zaposlenih na spremembe okolja je ključno, kaj je potrebno zanj glede na družbeno odgovornost. Članek predstavlja teoretična izhodišča kvalitativne raziskave in prikaže, kako lahko pravilno definirana organizacijska kultura v delovnem okolju ob upoštevanju poslovnega okolja pomaga izboljšati interno komunikacijo; pri tem izpostavi znanje tujih jezikov. V članku je tako oblikovan model redne pozornosti na razumevanje družbene odgovornosti in organizacijske kulture, kateri izboljšuje notranjo komunikacijo.