The Impact of Behavioral Symptoms of Burnout on Work Engagement of Older Employees: The Case of Slovenian Companies - Rožman, Maja; Treven, Sonja; Cingula, Marijan (Naše gospodarstvo/Our economy, 2022)
Glavni cilj prispevka je ugotoviti vpliv vedenjskih simptomov izgorelosti starejših zaposlenih na njihovo delovno zavzetost v velikih in srednje velikih podjetjih v Sloveniji. Raziskava temelji na izvedbi faktorske analize, s katero smo želeli zmanjšati veliko število spremenljivk v manjše število faktorjev, s katerimi smo izvedli enostavno linearno regresijo. Na podlagi rezultatov smo potrdili hipotezo, da imajo vedenjski simptomi izgorelosti starejših zaposlenih statistično značilen negativen vpliv na njihovo delovno zavzetost. Dobro počutje starostno raznolikih zaposlenih je ključ do dolgoročne uspešnosti podjetij. S tega vidika morajo podjetja uporabljati ustrezne ukrepe za zmanjšanje izgorelosti in prispevati k dobremu počutju zaposlenih ter k izboljšanju delovnega okolja, kar pa se odraža v delovni zavzetosti zaposlenih.