Is Corporate Governance Policy a New Paradigm for Social Responsibility? A Research Agenda from Ghana - Kumaza, Alphonse (Naše gospodarstvo/Our economy, 2019)
Družbena odgovornost je bila deležna veliko pripomb glede poslovnih zavez, ki služijo kot nadomestilo za dobičke podjetij in/ali iskanje koristi v gostiteljskih skupnostih. Temeljna komponenta družbene odgovornosti in izboljšanje le-te – politika upravljanja – sta žal prezrta. Prispevek zato priporoča podjetniško politiko za pravično in kompenzacijsko korporativno državljanstvo v lokalnih skupnostih. Da bi utemeljili predlog, v prispevku utemeljujemo, da se lahko družbene odgovornosti izboljšajo s politiko upravljanja, da avtoritativna politika predstavlja odločilno spremembo izvajanja socialnih pobud, in da odsotnost politike spodbuja neučinkovitost izvajanja in premalo zavez. Analiza podatkov s pomočjo programa SPSS kaže, da so koeficienti statistično značilni, kar potrjuje trditev, da politika upravljanja podjetij bogati in pospešuje družbeno odgovornost. Predlagani okvir politike prinaša ne le konkurenčne, znanstvene, objektivne in odlične storitve, temveč predstavlja tudi novost in možnosti za prihodnje raziskave.