Impact of Social Responsibility on the Quality of Company Governance - Jurić, Ana; Zupanc, Aleksandra; Štrukelj, Tjaša (Naše gospodarstvo/Our economy, 2019)
Osrednji namen prispevka je upravljanje podjetja, ki ne želi biti le finančno uspešno, temveč svoje upravljanje usmerja tudi v družbeno odgovorno poslovanje. Prispevek začnemo z opredelitvijo teoretičnih izhodišč, v katerih pojasnjujemo družbeno odgovornost kot vidik izboljšanja kakovosti upravljanja podjetja. Pri tem se osredotočamo na merjenje kakovosti upravljanja podjetja, kjer v raziskavi uporabimo za to izbrano orodje SEECGAN indeksa za oceno upravljanja izbranega podjetja z vidika družbene odgovornosti. Uporabimo študijo primera slovenske delniške družbe. V nadaljevanju ugotavljamo, da bi bilo smiselno obravnavani del SEECGAN indeksa inovirati in dalje razviti. Dodatna vprašanja kot dopolnitev uporabljene metodologije predstavljajo dodano vrednost prispevka. V prispevku se srečujemo z dvema omejitvama, saj se osredotočamo le na izbrano metodologijo uporabljenega indeksa, študija primera pa temelji na javno dostopnih podatkih.