Bert Van Roosebeke, State Liability for Breaches of European Law – An economic analysis, Gabler Edition Wissenschaft, Ökonomische Analyse des Rechts, Deutscher Universität Hamburg, Wiesbaden, 2007: Recenzije knjig/ Book Reviews - Hojnik, Janja (LeXonomica, 2011)
Splošno znano dejstvo je, da je pravo, ki ga ne moremo izvršiti, neuporabno. Medtem ko je bila možnost izvršbe pravic posameznika zoper drugega posameznika dokaj hitro priznana, je bilo uveljavljanje obveznosti države ali vladarja, ki jim jih nalaga nacionalno pravo, s strani posameznikov dolgotrajen proces, ki danes predstavlja temeljni kamen vsake demokratične države.