Odločba Sodišča EU v zadevi BVG proti JP Morgan: Odločbe s komentarji/ Decisions with Commentaries - Repas, Martina (LeXonomica, 2011)
Sodišče EU je 12. maja 2011 izdalo odločbo v zadevi BVG proti JP Morgan v zvezi z interpretacijo člena 22(2) Uredbe št. 44/2001 o pristojnosti in priznavanju ter izvrševanju sodnih odločb v civilnih in gospodarskih zadevah oz. Bruseljski uredbi I (v nad.: Uredba 44/2001). Člen 22(2) Uredbe 44/2001 določa pravila o izključni mednarodni pristojnosti sodišč v sporih, predmet katerih je veljavnost ustanovitve, ničnost ali prenehanje gospodarskih družb ali drugih pravnih oseb ali združenj fizičnih ali pravnih oseb, ali veljavnost odločitev njihovih organov. V tovrstnih sporih je izključno pristojno sodišče države članice EU, v kateri ima gospodarska družba, pravna oseba ali združenje svoje stalno prebivališče oz. sedež.