Uvodnik / Editorial - Repas, Martina (LeXonomica, 2021)
V tej številki Lexonomice uvodnik posvečamo sožitju prava in ekonomije na področju konkurenčnega prava. Naj v začetku izpostavim, da je številka revije, ki je pred vami, rezultat projekta Jean Monnet Module, ki ga je pridobila Pravna fakulteta Univerze v Mariboru v letu 2009, z naslovom Ekonomika konkurenčnega prava Evropske skupnosti (Economics of EC Competition Law). V okviru tega projekta na Pravni fakulteti Univerze v Mariboru že potekajo in bodo tudi v naslednjih letih potekala številna predavanja, konference in usposabljanja s tega področja. Namen je opozoriti na vse večjo uporabo ekonomskih znanj na področju konkurenčnega prava ...
Keywords: law; editorials; economics; research work; competition law