Martina Repas, Konkurenčno pravo v teoriji in praksi – Omejevalna ravnanja in nadzor koncentracij, Uradni list Republike Slovenije, Ljubljana 2010, 503 str., ISBN 978- 961-204-451-0: Recenzije knjig / Book Reviews - Tratnik, Matjaž (LeXonomica, 2021)
Monografija, ki je izšla izpod peresa Martine Repas, sicer priznane strokovnjakinje na področju konkurenčnega prava, predstavlja prvo kompleksno monografijo, ki je v celoti osredotočena na konkurenčno pravo. Delo predstavlja pomembno dopolnitev komentarjev ZVK in ZPOmK-1 ter vrste člankov in razprav v slovenski pravniški literaturi. Kot je razvidno že iz podnaslova, se monografija omejuje na »antitrust« in nadzor nad koncentracijami. Avtorica ne obravnava problematike podjetij z izključnimi pravicami in državnih pomoči, ki prav tako sodita na področje konkurenčnega prava, kakor tudi ne prava zatiranja nelojalne konkurence ...
Keywords: reviews and reports; Martina Repas; Konkurenčno pravo v teoriji in praksi