Sklep Vrhovnega sodišča RS v zadevi Elektrodistributerji - Nedopustnost revizije v postopku zaradi kršitev pravil konkurenčnega prava: Odločbe in komentarji / Decisions and Commentaries - Ivanc, Tjaša (LeXonomica, 2021)
1. Z izpodbijano sodbo je Vrhovno sodišče delno ugodilo tožbi tožeče stranke in ob smiselni uporabi prvega odstavka 65. člena Zakona o upravnem sporu - ZUS-1 odpravilo odločbo tožene stranke, št. 306-168/2007-57 z dne 6. 8. 2008, v delu, ki senanaša na ugotovitev kršitve 81. člena Pogodbe o ustanovitvi Evropske skupnosti – PES, v preostalem delu pa je tožbo kot neutemeljeno zavrnilo. Z izpodbijano odločbo je tožena stranka na podlagi 37. člena v povezavi s 6. členom Zakona opreprečevanju omejevanja konkurence – ZPOmK-1 ugotovila usklajeno ravnanje tam navedenih elektrodistribucijskih gospodarskih družb ...
Keywords: decisions; commentaries; competition; competition law; administrative disputes