Komentar odločbe Splošne Komentar odločbe Splošnega sodišča v zadevi Airtours proti Komisiji - Vloga ekonomske analize v konkurenčni presoji koncentracij med podjetji: Odločbe in komentarji / Decisions and Commentaries - Repas, Martina (LeXonomica, 2021)
Tožeča stranka tožbo utemeljuje s štirimi razlogi. Prvi razlog so očitne napake pri opredelitvi trga upoštevnih proizvodov in kršitev člena 253 ES. Drugi razlog je kršitev člena 2 Uredbe št. 4064/89 in načela pravne varnosti, ker je Komisija pri presoji te zadeve uporabila novo in napačno opredelitev pojma kolektivnega prevladujočega položaja, ter tudi kršitev člena 253 ES. Tretji razlog je kršitev člena 2 Uredbe št. 4064/89, ker je Komisija ugotovila, da priglašena koncentracija ustvarja kolektivni prevladujoči položaj, in tudi kršitev člena 253 ES. Četrti razlog je kršitev člena 8(2) Uredbe št. 4064/89 in kršitev načela sorazmernosti, ker Komisija ni sprejela predlogov tožeče stranke ...
Keywords: decisions; commentaries; competition; competition law; concentrations; European Community