Proglašavanje žiga ništavim u suvremenom pravu intelektualnog vlasništva Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine - Zlatović, Dragan (LeXonomica, 2011)
Trademark Nullity in the Modern Intellecutal Property Law of the Republic of Croatia and Bosnia and Herzegovina. Trademark registration gives its proprietor an exclusive right to use his trademark until its cessation. The reasons for the cessation of trademark are provided by the law. Legal reason for the cessation of trademark is also nullity, a reason which should be dealt separately from other reasons because of its special attributes. Author presents and compares the regulations of trademark nullity in the modern law of Croatia and Bosnia and Herzegovina. Due to several open legal questions which arise during the procedure for the declaration of trademark nullity, author attempts to give adequate answers which are also applicable and helpful for the practice. Ničnost znamke v sodobnem pravu intelektualne lastnine Republike Hrvaške ter Bosne in Hercegovine. Z registracijo znamke pridobi imetnik znamke izključno pravico do uporabe znamke, dokler ne nastopi z zakonom predpisan razlog za njeno prenehanje. Med razlogi za prenehanje znamke se nahaja tudi razglasitev ničnosti registracije znamke, ki ga je treba zaradi določenih posebnosti obravnavati ločeno od drugih razlogov za prenehanje. Avtor v prispevku primerjalnopravno prikaže ureditev instituta ničnosti znamke v sodobnem hrvaškem pravu ter pravu Bosne in Hercegovine. Postopek za razglasitev ničnosti znamke odpira številna vprašanja, na katera skuša avtor ustrezno odgovoriti, rešitve pa so uporabljive in koristne tudi za prakso.