Svetovna finančna in gospodarska kriza ter izhod iz nje: Razprave / Discussions - Romih, Dejan (LeXonomica, 2021)
Reševanje sistemsko ali kako drugače pomembnih ustanov, najpogosteje finančnih, zlasti bančnih, je nekatere države stalo veliko denarja, ki bi ga (bile) lahko drugače uporabile. Theo Vermaelen, profesor na Evropskem inštitutu za poslovno administracijo (Institut Européen d’Administration des Affaires /INSEAD/), in Christian Wolff, profesor na Univerzi v Luksemburgu (Université du Luxembourg), sta v članku z naslovom How to save banks without using taxpayers’ money (Kako rešiti banke brez uporabe davkoplačevalskega denarja), objavljenem 2. decembra 2009 na spletišču The Financial Timesa ...