Katarina Zajc (ur.): Ekonomska analiza prava v Sloveniji, Uradni list Republike Slovenije, Ljubljana 2009, 332 str., ISBN 978-961-204-441-1: Recenzije knjig / Book Reviews - Keresteš, Tomaž (LeXonomica, 2021)
Dr. Katarina Zajc je profesorica Pravne fakultete Univerze v Ljubljani, kjer predava Politično ekonomijo in Ekonomsko analizo prava. Njene objave s področja ekonomske analize prava obravnavajo predvsem področje korporacijskega upravljanja, analize pogodb in učinkovitosti pravosodja. Kot urednica je uredila zadnjo knjigo (zbornik), ki predstavlja neke vrste hrestomatijo ekonomske analize v Republiki Sloveniji. V knjigi skupina avtorjev uporablja metode ekonomske analize prava pri analiziranju slovenskih pravnih razmer, sodnih zadev in institucij ...