Terensko delo v geografskem izobraževanju v Sloveniji - Konečnik Kotnik, Eva; Žiberna, Igor (Revija za geografijo, 2025)
Ker je terensko delo kot oblika neposrednega stika s predmetom geografskega preučevanja, pokrajino, zelo pomembno v raziskovalnem in v učnem smislu (tako pri geografskem raziskovalnem delu in pri študiju geografije, kot tudi pri učenju geografije na različnih izobraževalnih nivojih), so v prispevku opredeljeni širši izobraževalni konteksti geografskega terenskega dela, predstavljena njegova zastopanost na nivoju primarnega, sekundarnega in terciarnega geografskega izobraževanja v Sloveniji ter na podlagi empirične raziskave realnega kurikuluma opisana pojmovanja sodelujočih učiteljev geografije o terenskem delu, koristi in problematike njegove izvedbe v (geografskem) izobraževalnem procesu ter nekatere druge realnosti njegove izpeljave.
Keywords: geografsko izobraževanje; terensko delo; učenje na prostem; Slovenija