Vrednotenje projekta Plzen - Evropska prestolnica kulture 2015 - Ježek, Jiří (Revija za geografijo, 2016)
Prispevek obravnava vrednotenje projekta Plzen - Evropska prestolnica kulture 2015. Temelji na nekaj empiričnih raziskavah, ki so bile izvedene po zaključku projekta. Predstavlja mesto Plzen in projekt Evropske prestolnice kulture od njegovega začetka do izvedbe. Obravnava koristi projekta z vidika obiska, naložb, turizma in vpliva na gospodarski razvoj. Predstavlja tudi oceno projekta Plzen - Evropska prestolnica kulture 2015, kot jo vidijo prebivalci mesta.
Keywords: Evropska prestolnica kulture; Pilsen; ocenjevalne raziskave