Uvodnik - Lorber, Lučka (Revija za geografijo, 2015)
Pred nami je deseti letnik Revije za Geografijo, ki jo izdaja Oddelek za geografijo Filozofske fakultete Univerze v Mariboru, katere glavni in odgovorni urednik je vsa ta leta doc. dr. Igor Žiberna. Člani Oddelka za geografijo smo se odločili, da posvetimo jubilejno izdajo zaslužnemu profesorju dr. Borutu Belcu, ki je praznoval 85. obletnico svojega življenja. Našemu dragemu profesorju čestitamo ob življenskem jubileju v imenu generacij študentov geografije in kolegov geografov.