Pogled na znanstveno raziskovalno delo Oddelka za geografijo od ustanovitve do danes - Vovk Korže, Ana (Revija za geografijo, 2013)
Petdeset let geografije v Mariboru je priložnost za pogled na znanstveno raziskovalne aktivnosti vse od začetka leta 1962 do danes. Bibliografije mariborskih geografov vsebujejo raznovrstne aktivnosti, kjer je vključena geografija. Poleg tradicionalne delitve geografije na fizično, družbeno, regionalno in pedagoško geografijo, je vse več geografov aktivnih tudi na področju okoljske geografije. V prispevku je prikazan kratek pogled na aktivnosti, področja in spremembe v usmerjenosti, ki jih spremljamo predvsem od vstopa Slovenije v EU.
Keywords: geografija; raziskovalno delo; oddelek za geografijo Maribor; Filozofska fakulteta Maribor