Rekreacijski prostori v mestih na Madžarskem - Aubert, Antal; Jónás-Berki, Mónika; Pálfi, Andrea (Revija za geografijo, 2012)
Študija je uvod v rekreacijske prostore na Madžarskem in poskus njihove tipizacije v povezavi z madžarskimi urbanizacijskimi procesi in trendi. V prvi polovici eseja je opravljena delitev urbanih prostorov Madžarske, skupaj s predstavitvijo nastanka rekreacijskih prostorov. Esej se nadaljuje s tipizacijo rekreacijskih prostorov, razlikovanjem med znotraj- in zunajmestnimi rekreacijskimi prostori, pri čemer so navedeni primeri iz Madžarske. Esej se zaključi s predstavitvijo rekreacijskega prostora v Pécsu in rekreacijskega prostora v okolici mesta z vidika njune vloge pri rekreaciji prebivalcev in možnostih preživljanja prostega časa.
Keywords: urbanizacija; rekreacija; rekreacijski prostori; Orfű; Pécs