Stanje praks ohranjanja tal v Silti Woreda, južna Etiopija - Ali, Mushir; Surur , Kedru (Revija za geografijo, 2012)
Erozija tal je glavna težava etiopskih višinskih območij, kjer je povprečna izguba tal 42 ton/ha/leto, pri čemer je izguba tal v globini več kot 2 cm/leto, kar pomeni 1 do 2 milijardi USD na leto (znesek, ki je primerljiv z letnim proračunom države). Večja izguba tal je bila ocenjena na jugu Etiopije, kjer je gosto poseljeno višavje. Velika večina prebivalstva se preživlja z gozdom, živinorejo in kmetijstvom. Ekonomske razmere silijo revno podeželsko prebivalstvo, da izkorišča okolje za svoje preživetje. Glede na ta pomen je bilo delo opravljeno v kraju Silti Woreda na jugu Etiopije z naslednjimi cilji: ugotoviti trenutno stanje in trend ohranjanja tal, oceniti družbeno-kulturne, gospodarske, biofizikalne in institucionalne omejitve/politiko/podporni sistem za izvajanje in vzdrževanje ohranitvenih praks. Študija je pokazala, da se avtohtone tehnologije ohranjanja tal štejejo za učinkovite metode ohranjanja. Vendar sta revščina in neozaveščenost prebivalstva glavni oviri.
Keywords: ohranjanje prsti; poljedelstvo; zaostalost; avtohtona metoda; topografija