Usmeritve za trajnostni prostorski razvoj območij proizvodnih dejavnosti - Kušar, Simon (Revija za geografijo, 2012)
V članku so prikazane temeljne usmeritve za trajnostni prostorski razvoj območij proizvodnih dejavnosti. Nabor usmeritev je oblikovan na osnovi analize dosedanjih razvojnih dokumentov na nacionalni in nadnacionalni ravni in raziskovalnih nalog s tega področja ter rezultatov iz študije primera (Mariborska urbana regija). V članku prikazane izkušnje z načrtovanjem območij proizvodnih dejavnosti in opredeljene usmeritve so lahko pomembno vodilo za trajnostni prostorski razvoj območij proizvodnih dejavnosti v novem gospodarskem ciklu.
Keywords: trajnostni razvoj; prostorsko planiranje; ekonomska geografija; območja proizvodnih dejavnosti; Mariborska urbana regija