Trendi temperatur, višine padavin in vodne bilance v Mariboru v obdobju 1876-2010 - Žiberna, Igor (Revija za geografijo, 2011)
V članku so prikazani trendi temperatur, padavin, evapotranspiracije in vodne bilance za meteorološko postajo Maribor v obdobju 1876-2010. Analizirane so spremembe mesečnih, sezonskih in letnih povprečij v opazovalnih nizih. Obravnavana je tudi dinamika sprememb trendov v opazovalnem obdobju. Prikazane so povezave med trendi temperatur in Sončevo aktivnostjo.
Keywords: trendi temperatur; trendi višine padavin; trendi vodne bilance; podnebne spremembe; Maribor