Novi izzivi za trajnostni razvoj podeželja v 21. stoletju (1. del) - Lorber, Lučka (Revija za geografijo, 2009)
To je posebna izdaja Revije za geografijo, objavljena ob priložnosti 17. letnega kolokvija Komisije IGU za trajnost ruralnih sistemov z naslovom Novi izzivi za trajnostni razvoj podeželja v 21. stoletju, ki je potekal od 13. do 18. julija 2009 v Mariboru, Slovenija. V tej izdaji strokovnjaki iz Brazilije, Avstralije, Indije, Japonske, Izraela, Francije, Irske, Avstrije, Romunije, Nizozemske in Slovenije predstavljajo, analizirajo in razlagajo raznolikost načinov za izboljšanje kakovosti življenja na podeželskih območjih po vsem svetu.