Razvoj prebivalstva in naselbinskih struktur regije Pilsen in obrobnih območij - Matušková, Alena (Revija za geografijo, 2006)
Ta članek obravnava razvoj prebivalcev in naselbinsko strukturo okrožja Pilsen na Češkem. Osredotoča se tako na trenutno situacijo v Pilsnu in njegovem metropolitanskem območju kot tudi na razvoj v majhnih mestih in perifernih območjih. Članek izpostavlja glavne značilnosti in neenakosti v razvoju. Opozarja na negativne razvojne trende v perifernih območjih, s katerimi bi se morale ukvarjati državne in regionalne institucije.
Keywords: prebivalstvo; naselbinske strukture; okrožje Pilsen; metropolitansko območje; periferna območja