Upravljanje tal kot naravnega vira v Savinjski statistični regiji - Petauer, Milena (Revija za geografijo, 2010)
Živali, rastline in mikroorganizmi ne bi mogli obstajati brez prsti, saj brez nje življenje na Zemlji ne bi bilo mogoče. Zato moramo vedno skrbeti za ohranjanje stanja tal. To bi morala biti tako osebna, občinska kot tudi nacionalna skrb. Kljub temu je vloga tal premalo vključena v načrtovanje trajnostnega razvoja Savinjske statistične regije, zato so potrebni aktivnejši pristopi na področju upravljanja in varstva tal (izobraževanje, raziskovanje, ozaveščanje javnosti, programi varstva tal, izobraževalne ekskurzije, povezane s tlemi, itd).