Industrijska dediščina, kulturni viri sedanjih industrij in ustvarjalni pionirji - uporaba industrijske kulture v Srednji Evropi - Harfst, Jörn; Pizzera, Judith; Simic, Danko (Revija za geografijo, 2016)
Članek obravnava okvirne pogoje industrijske kulture in posebne izzive v nekdanjih industrializiranih mestih zunaj aglomeracijskih območij. Za ponazoritev uporabe industrijske kulture je v prispevku naveden kratek avstrijski primer, na koncu pa so obravnavane glavne točke o ohranjanju in reaktivaciji industrijske dediščine.