Podnebne spremembe v Severni Afriki in možnosti prilagajanja nanje z ekosistemskimi pristopi - Vovk Korže, Ana; Štefane, Manuela (Revija za geografijo, 2016)
Članek obravnava geografske značilnosti Severne Afrike s poudarkom na podnebnih spremembah, ki se odražajo zlasti v povišanju povprečnih temperatur in zmanjšanju količine padavin. Te razmere neposredno vplivajo na zmanjšanje obsega kmetijstva in na spremembe rabe tal. Poleg tega to neposredno vpliva na način življenja ljudi. Uporaba ekosistemskih tehnologij (posnemanje narave) je lahko enostaven in učinkovit način za zadrževanje vode v regiji. Voda ima pomembno vlogo tudi pri preživetju. Zato bi lahko uporaba ekoremediacij (posnemanje narave) v Severni Afriki ublažila podnebne spremembe.