Strokovni razvoj učiteljev - Javornik Krečič, Marija; Konečnik Kotnik, Eva (Revija za geografijo, 2014)
Študija preučuje stopnje profesionalnega razvoja izobraževalcev učiteljev. V okviru, ki temelji na literaturi o profesionalnem razvoju učiteljev, se osredotočamo predvsem na stopnje/ravni profesionalnega razvoja izobraževalcev učiteljev. Rezultati empirične raziskave, izvedene na Univerzi v Mariboru februarja 2012, kažejo, da ni razlik med stopnjami profesionalnega razvoja izobraževalcev učiteljev in izobraževalcev nepedagogov.