Raba tal na območjih z veliko poplavno nevarnostjo v Sloveniji - Žiberna, Igor (Revija za geografijo, 2014)
V članku smo analizirali rabo tal na območjih z veliko poplavno nevarnostjo v Sloveniji leta 2014. Prikazali smo predvsem neustrezne oblike rabe tal na poplavnih območjih. Prav tako smo prikazali trende v spreminjanju rabe tal na poplavnih območjih med leti 2000 in 2014 ter analizirali trende na območju občin, ki so najbolj ogrožene zaradi poplav. V nadaljevanju smo analizirali stanje rabe tal na območju poplav ob Dravi novembra leta 2012.