Vloga podeželskega turizma in kmetijstva za razvoj podeželskih zavarovanih območij - Baranyai, Olga; Baranyai , Gábor (Revija za geografijo, 2013)
Glavni izziv na podeželju je trenutno soočanje z migracijami in brezposelnostjo. S tem resnim problemom se soočajo tudi prebivalci tradicionalne regije Őrség. Namen tega prispevka je razkriti probleme v regiji s poudarkom na dveh stebrih lokalnih rešitev za razvoj podeželja; trenutnem stanju in priložnostih za razvoj turizma in kmetijstva. Posebno vlogo pri iskanju rešitev ima mnenje lokalnih prebivalcev, pridobljeno z vprašalniki. Glede na geografsko lego je mogoče uspeh razvoja podeželja v regiji doseči tudi s čezmejnimi pobudami in sodelovanjem.