Madžarski izzivi obnove stanovanjskih blokov: študija primera Uránváros, mesto Pécs - Trócsányi , András; Orbán , Kristóf (Revija za geografijo, 2012)
Ker je postsocialistična suburbanizacija tik pred zatonom in se stavbe v mestih začenjajo hitro starati, se tudi v Vzhodni in Srednji Evropi vse več pozornosti namenja sanaciji mest, ki se bo v bližnji prihodnosti verjetno nadaljevala s sanacijo zgodnjih stanovanjskih sosesk. Pričujoča študija s primerom prikazuje izzive, s katerimi se srečuje takšen ukrep. Na podlagi primerjave zahtev s scenariji, ki so bili izdelani na podlagi podatkovnih baz, ki izhajajo iz različnih metodologij, se zdi, da bi bilo najbolj smiselno na splošno uporabiti osnovna načela diverzifikacije in selektivne koncentracije, vendar edinstvenost posameznih stanovanjskih blokov zahteva, da se načrtovanje izvaja individualno.