Valorizacija naravnih turističnih potencialov v turistično-geografski regiji Bihać - Bidžan-Gekić, Aida; Gekić, Haris; Žunić, Lejla (Revija za geografijo, 2019)
Turistično-geografska regija Bihać je bogata z raznolikimi, neonesnaženimi naravnimi turističnimi potenciali, ki lahko služijo kot osnova za razvoj bolj specifičnih oblik turizma (gorski, lovski, podeželski, izletniško-rekreacijski, avanturistični, rekreacijsko-športni, ribiški in ekoturizem) lokalnega in regionalnega ter nacionalnega in mednarodnega pomena. Ta članek predstavlja najpomembnejše naravne turistične potenciale turistično-geografske regije Bihać, njihovo valorizacijo ter možnosti izkoriščanja za turistične namene. Poleg tega bodo prikazani turistični promet in nastanitvene zmogljivosti te turistično-geografske regije. V sklepu so predstavljeni načini za ravnanje s temi edinstvenimi še neonesnaženimi naravnimi pojavi, da bi ostali takšni za prihodnje generacije.