Povprečna količina padavin na območju koroške statistične regije v obdobju 1961-2017 - Praprotnik, Aleš (Revija za geografijo, 2021)
V prispevku smo prikazalipovprečno letno količino padavin koroške statistične regije. Analizirali smo količino padavin 18 meteoroloških postaj v referenčnem obdobju 1961-2017. Pri tem smo obravnavali različne meteorološke spremenljivke–količina padavin, mesečna količina padavin,število dni s padavinami nad 0,1 mm in maksimalna dnevna količina padavin.