Vpliv terciarnih dejavnosti na preoblikovanje podeželskih naselij v Bosni in Hercegovini - Nurković, Rahman (Revija za geografijo, 2010)
V Bosni in Hercegovini terciarne dejavnosti močno vplivajo na sodobno prostorsko in funkcionalno strukturo podeželskih naselij. V gospodarskem in družbenem življenju se dopolnjujejo, kar je dober predpogoj za splošni razvoj države. Sledijo jim specializirane trgovine (bančne storitve, pravne storitve, visokošolske ustanove, velik trg, raznovrstna delovna sila, obsežne javne storitve, avtomobilski saloni, bencinske črpalke, trgovine s pohištvom, trgovski centri, hoteli, moteli, računalniška oprema in podobno).