Novi izzivi za trajnostni razvoj podeželja v 21. stoletju (2. del) - Lorber, Lučka (Revija za geografijo, 2009)
To je posebna izdaja Revije za geografijo, objavljena ob priložnosti 17. letnega kolokvija Komisije IGU za trajnost ruralnih sistemov z naslovom Novi izzivi za trajnostni razvoj podeželja v 21. stoletju, ki je potekal od 13. do 18. julija 2009 v Mariboru, Slovenija. V tej izdaji strokovnjaki iz Avstralije, Brazilije, Hrvaške, Italije, Poljske in Slovenije predstavljajo, analizirajo in razlagajo raznolikost načinov za izboljšanje kakovosti življenja na podeželskih območjih po vsem svetu.