Medpredmetno povezovanje gibanja in glasbe v zgodnjem obdobju otroštva - Marinšek, Miha; Šumer, Manja; Denac, Olga (Revija za elementarno izobraževanje, 2020)
Namen raziskave je bil preučiti učinke eksperimentalnega programa, ki temelji na povezovanju področij gibanja in glasbe, na usvajanje temeljnih gibalnih spretnosti in na razvoj ritmičnega posluha. V raziskavi je sodelovalo 62 otrok, starih od 5 do 6 let. Rezultati so pokazali, da so otroci gibalno-glasbenega in gibalnega programa dosegli večji napredek v temeljnih gibalnih spretnostih in stopnji razvitosti ritmičnega posluha kot otroci kontrolne skupine. Ob upoštevanju načela horizontalne povezanosti različnih področij dejavnosti in različnih vidikov  otrokovega razvoja in učenja se je eksperimentalni gibalnoglasbeni program pokazal kot učinkovitejši.
Keywords: gibalne spretnosti; ritmični posluh; načelo horizontalne povezanosti; medpredmetno povezovanje gibanja in glasbe; eksperimentalni program