Glasbene didaktične igre in glasbeno-razvojni dosežki prvošolcev - Kopačin, Barbara (Revija za elementarno izobraževanje, 2020)
V prispevku smo preučevali, kako redno izvajanje glasbeno didaktičnih iger pri pouku drugih šolskih predmetov vpliva na dvig rezultatov glasbenih sposobnosti. Za namen raziskave, v katero je bilo vključenih 71 prvošolcev, smo izvedli eksperiment, v okviru katerega smo v izbrani osnovni šoli štiri mesece izvajali glasbeno didaktične igre pri različnih predmetih. Učenci so na začetku in na koncu izvedenih dejavnosti reševali glasbeni preizkus, ki smo ga razvili za namen raziskave. Rezultati raziskave so pokazali, da so otroci eksperimentalne skupine na testiranju dosegli boljše rezultate kot učenci kontrolne skupine pri večini nalog.
Keywords: glasbena didaktična igra; melodični posluh; ritmični posluh; glasbena ustvarjalnost; igranje na male instrumente