Metrical Characteristics of the Childfit Battery of Tests for Measuring Motor Achievements in Preschool Children - Petrić, Vilko (Revija za elementarno izobraževanje, 2019)
Merske značilnosti baterije testov Childfit za merjenje motoričnih dosežkov predšolskih otrok. Cilj te raziskave je evalviranje baterije testov Childfit Battery of Tests, ki merijo motorične dosežke mlajših in predšolskih otrok. Postavke testa, ki določajo vsebinsko veljavnost, so bile sistematično analizirane z uporabo postopka testiranja in ponovnega testiranja ter z izračunom Pearsonovega korelacijskega faktorja med dvema intervaloma meritev z namenom ugotoviti zanesljivost testa. Sorazmerno prisotni so vsi deli predmeta merjenja in postavke testa so zanje relevantne. Korelacija rezultatov v dveh intervalih meritev je statistično pomembna in se giblje v razponu 0,91–0,94. Testi Childfit zadoščajo kriterijem veljavnosti in zanesljivosti ter so uporabni za merjenje motoričnih dosežkov mlajših in predšolskih otrok.
Keywords: test Childfit; motorični dosežki; veljavnost; zanesljivost; zgodnje obdobje; predšolsko obdobje