3D-oblikovanje in vizualizacija s programom Google SketchUp - Dolenc, Kosta (Revija za elementarno izobraževanje, 2011)
V prispevku so predstavljeni razlogi za uporabo programa za 3D-oblikovanje in vizualizacijo Google SketchUp pri pouku Tehnike in tehnologije v osnovni šoli. Poudarek je namenjen analizi obstoječega stanja in vpeljavi programa v učni načrt. Ob tako zastavljeni strategiji krepimo sposobnosti, povezane s tehniškimi dejavnostmi, razvijamo prostorsko inteligenco ter usvajamo, poglabljamo, pridobivamo in utrjujemo ključni evropski kompetenci: 1. matematično kompetenco ter osnovne kompetence v znanosti in tehnologiji ter 2. digitalno pismenost.
Keywords: tehnika in tehnologija; Google SketchUp; prostorska inteligenca; kompetenca; sposobnosti