Znanje in odnos do vode na začetku drugega triletja osnovne šole - Rajšp, Martina (Revija za elementarno izobraževanje, 2011)
V prispevku, upoštevajoč analizo znanstvene in strokovne domače ter tuje literature, analiziramo in opredeljujemo vodo in njen pomen. S stališča vode smo natančneje pregledali Nacionalni učni načrt za predmet Naravoslovje in tehnika v četrtem in petem razredu osnovne šole (1998). Izsledki raziskave, v katero smo vključili 154 učencev četrtega in petega razreda, kažejo, da je njihovo znanje o vodi zadovoljivo, da pa imajo starši in šola velik vpliv na oblikovanje njihovega odnosa do te osnovne človekove dobrine.
Keywords: voda; osnovna šola; predmet Naravoslovje in tehnika; znanje; odnos