Reflektivna metoda WANDA kot orodje za izboljšanje dobrobiti učiteljev - Poche Kargerová, Jana; Göbelová, Taťána; Šimlová, Žaneta; Seberová, Alena (Revija za elementarno izobraževanje, 2025)
V kvalitativni raziskavi se osredinjamo na dobrobit učiteljev v okviru refleksivne metode WANDA. Cilj je bil raziskati subjektivne zaznave učiteljev o koristih metode WANDA za njihovo dobro. Podatki so bili zbrani s kvalitativno tehniko pisnega intervjuja. Raziskovalni vzorec je sestavljalo 16 osnovnošolskih in predšolskih učiteljev, ki so opravili usposabljanje za izvajanje skupinske refleksije z metodo WANDA. Vsebinska analiza podatkov je bila izvedena z uporabo tematske analize na podlagi modela PERMA. Rezultati so pokazali, da metoda WANDA prispeva k dobrobiti učiteljev na naslednjih področjih: odnosi, pomen, pozitivna čustva in zavzetost. Najmanj zastopana je bila kategorija dosežki.
Keywords: WANDA, dobro počutje, dobrobit učiteljev, PERMA.